Vi berättar om nya hemsidan
BANRACING

Vi var på plats på Mantorp Park nu i helgen för att följa Skellefteföraren Simon Granlund i serien Trofeo Abarth. Simon skrapade ihop två femteplatser i båda racen och här kan ni se det hela.

Mopperace i Åmsele
MOPPETÄVLING

Det är en moppetävling med tre deltävlingar där den med mest poäng efter sista deltävlingen tar hem segern. Många var det som plockade fram sina räcermaskiner och fick chansen att få en tid på dem.

Raceinorrs vårträff
BILUTSTÄLLNING

Raceinorrs Vårträff blev återigen en succé med över hundra bilar på plats på Nolia-området i Piteå. Syftet med träffen är att få in alla entusiastfordon och visa vilken blandning av fordon som finns här uppe.

Granlund är klart för start
BANRACING

Till helgen går första deltävlingen av stapeln för Simon Granlund med sin Abarth 500 i serien Trofeo Abarth på Anderstorp.

Wheels ´n Smoke i Vilhelmina
DRIFTING

I helgen gick den första deltävlingen av Wheels ´n Smoke av stapeln i Vilhelmina. Fantastiskt väder och tävlingssugna förare med fullpreppade bilar gjorde dagen.

Pon Cat Friday Night Race
SKOTER

Det fanns många vinstsugna förare från länet med då Lycksele MK arrangerade Pon cat friday night race på Fäbovallen.

Tjejer i Burkarcupen
VETERANSKOTRAR

Vi har sett en allt mer positiv trend de senaste året. Allt fler tjejer ställer upp och tävlar i Burkarcupen och många inspirerar andra.

Skojja med kompisens Volvo
TIPS

Vi tipsar om ett väldigt enkelt men kanske framför allt riktigt kul sätt att skojja med sina kompisar. Allt som behövs är att polaren i fråga har en Volvo 750, lite elkabel samt lite häftmassa.

Lappkastet i Lycksele
RALLY

Termometern låg strax under -20 gradersträcket då Lappkastet, DM-tävlingen i rally kördes i Lycksele där de var många av hemmaförarna som körde bra.

Folkrace körs åter i Jörn
FOLKRACE

På gamla skoterbanan utanför Jörn plogas och spolas det friskt. Den före detta crossbanan förvandlas nämligen vintertid till en härligt isig folkracebana.

Arctic 4×4 Experience
TERRÄNG

Tomas Sundquist och Peter Knutsson är ett av tre team från Sverige som kommer tävla i Artic 4×4 experience, en navigeringstävling genom Sverige, Norge och Finland.

Back-SM i Skellefteå 2
SKOTER

Vi kom hem med så mycket material från deltävlingen av back-SM i Skellefteå så att vi var tvungna att lägga ut en andra video med fler fartfyllda skoterbilder.

Back-SM i Skellefteå
SKOTER

Reportage från Back-SM i Skellefteå med intervju av bland annat Peter Ericson, flerfaldig världsmästare i skotercross.

Burkarcupen i Lycksele
VETERANSKOTRAR

Kåtaberget i Ruskträsk fick idag stå värd för hillcrosstävling vilket var årets andra Burkarcuptävling. En tävling med bra uppslutning av förare, över 130 startade under dagen.

Succe för Knuffarcupen
ISRACING

Det handlar inte om att ha den snabbaste, snyggaste eller fränaste bilen. Inte heller om vem som kommer i mål först, det handlar om att ha roligt och köra gamla hederliga bilar.

Ludwig provkör Audi TT rs
SPORTBIL

Vi har provkört den vildaste TT:n som Audi någonsin har byggt på testbanan i Fällfors. Detta är en bil som lyckades vända vår testförare Ludwig Erikssons tankar om Audi till det mer positiva slaget.

Johannes testar crosskart
CROSSKART

Vi har varit på Klutmarksbanan utanför Skellefteå där vår programledare Johannes Holmlund har provkört en crosskart.

Joakim piskar skiten ur banan
ENDURO

Joakim Ljunggren, ett enduroproffs som under sommaren var lärare på ett träningsläger för unga och motionärer i Skellefteå. Joakim berättar om karriären, livet som enduroförare och dagens aktiviteter.

Det bästa fordonet till jobbet
AVSNITT 14

Vilket är det mest miljövänliga och mest praktiska fordonet till jobbet? Vi ska ha ett miljövänligt race. Vi ställer en mopeds billiga driftskostnad mot bilen komfort och praktikalitet.

Mini coopers största rival
AVSNITT 13

Mini cooper och Volkswagen beetle har funnits ute på marknaden i flera år, nu får de en till konkurrent att kriga med.

Pimpa bilen och tjäna pengar
AVSNITT 12

Är det möjligt att köpa en bil, fixa till den och sedan sälja den för mer än vad man har lagt ned på den?

Gammal mot ny, vem vinner?
AVSNITT 11

Gammal är äldst brukar man ju säga. Men hur ställer sig en äldre moped i en tävling på hundra meter mot en ny fräsch moppe?

Dags att odla moppemusch
SÄSONG 1 - AVSNITT 10

Vi har testat fyra nya moppar från Sym, Cpi och Rieju. Ludwig Eriksson har testat två stycken eu-moppar medan Johannes Holmlund tuffar till sig och provkör två stycken crossmoppar.

Går den att ragga med?
SÄSONG 1 - AVSNITT 9

Ford Fiesta har nu i över 30 år legat väldigt varmt om hjärtat hos oss svenskar. Trots att det varken är den coolaste eller den snabbaste småbilen ute på marknaden så har den sålts i över 6 miljoner exemplar världen över.

Volvos snyggaste bil någonsin
SÄSONG 1 - AVSNITT 8

I dessa lågkonjunkturtider och miljöbilstider är det kanske inte en stor och törstig stadsjeep som folk är ute efter. Nu har Volvo kommit fram med någonting som kan vara ett mellanting.

Hur mycket miljösyndar vi?
SÄSONG 1 - AVSNITT 7

För de som tog körkortet för cirka fem år sedan så är det inte så många som fick stifta bekantskap med ecodriving. Vi frågade Skellefteborna om de fick lära sig hur man kör på ett miljövänligt sett och om de verkligen kör så i praktiken.

Det mest ultimata fordonet
SÄSONG 1 - AVSNITT 6

Under inspelningen av Motorliv så diskuterar vi ofta om vilket som är det mest ultimata fordonet. Många av oss förespråkar starkt snöskoter men  då är det många som säger att med en skoter går det ju inte köra på sommaren.

Robert Dahlgren vs Motorliv
SÄSONG 1 - AVSNITT 5

Under sommaren 2009 träffade vi STCC-föraren Robert Dahlgren ute på gokartbanan strax utanför Skellefteå. Tävlingsmänniska som han är så kunde han inte motstå vår utmaning, 5 varv runt banan mot vår programledare Johannes Homlund.

Intervju med Robert Dahlgren
SÄSONG 1 - AVSNITT 4

Under sommaren 2009 träffade vi STCC-föraren Robert Dahlgren ute på gokartbanan strax utanför Skellefteå. Tävlingsmänniska som han är så kunde han inte motstå vår utmaning, 5 varv runt banan mot vår programledare Johannes Homlund.

Tuffa tjejer som kör folkrace
SÄSONG 1 - AVSNITT 3

Folkrace är en populär och relativt billig motorsport som engagerar många i Sverige. Motorliv träffade Tina Öberg – en tuff tjej som trotsar testosteronet på banan.

Polaris Rush 600
SÄSONG 1 - AVSNITT 2

Motorliv testar nya Polaris rush 600, en riktigt fräck maskin som vi verkligen gillar. Finns även med engelsk textning. Motorliv takes a quick peek at Polaris Rush 600 and we like it. Also available with english subtitles.

Fartfylld racingupplevelse på is
SÄSONG 1 - AVSNITT 1

I det första avsnittet av det lokala motorprogrammet Motorliv får vi ett tips på ett förhållandevis billigt, men framförallt skojigt vinternöje man kan sysselsätta sig med en tråkig vinterdag.

SENASTE AVSNITTEN
Se senaste avsnittet
Våra bloggare
Team Erika
Simon Granlund
Roadracingbloggen / Roger Jonsson
Motortävlingar i norr
Tipsa oss om tävlingar: info@motorliv.tv
Samarbetspartners
Motorliv på Facebook