Vi berättar om nya hemsidan
Simon Granlunds blogg

Sitter i bussen på väg hem från deltävling 2 på Mantorp Park och smälter intrycken. Resultaten blev två stycken femteplatser. I det första racet en bra uppkörning från nionde och i det andra blev det lite mera försvar i slutet av racet för att behålla min plats i mål.
På det hela känns det bra att fortsätta ta bra med poäng. L

skrivet av Simon Granlund den 05 juni, 2011 klockan 12:59

Första racedagen är avklarad. Under fredagen har vi hunnit med att köra tre pass, träning, kval och race 1.

vi har testat en hel del olika inställningar denna tävling och vi tycker oss ha hittat flera förbättringar.

Tärningen löpte på enligt plan och det kändes bra hela tiden.

Kvalet blev inte helt lika smärtfritt som träningarna då motorhuven lossnade och flög in i framrutan. Och jag kan säga att jag blev minst sagt överraskad när jag fick en motorhuv mitt rutan när man kör ca 200kmh i slutet på raksträckan. Allt detta resulterade i att jag inte han sätta något snabbt varv utan fick nöja mig med en nionde tid.

Race 1. Mekanikerna gjorde en mycket stark prestation och lyckades laga bilen till racet. På grund av det som hände på kvalet så hade jag nionde startruta vilket inta alls är ett optimalt utgångsläge för att nå målsättningen med att komma topp fem. Jag visste att jag hade en mycket stor utmaning framför mig om jag skulle kunna nå min målsättning och att skulle jag ha en liten chans fanns det inget att tveka på och bara ge allt vad jag bara orkade direkt från början och chansa på att däcken skulle hålla. Det var också exakt vad jag gjorde också, gick ut hårt och passerade bil efter bil.

Och när målflaggan föll var jag helt utmattad men oerhört lycklig för att jag körde nämligen upp mig från nionde till just femte plats. Denna femteplats är jag mycket stolt över på grund av den uppkörning jag gjorde och de tuffa förhållanden det var i den tryckande värmen.

/Simon Granlund från ett soligt Mantorp Park

skrivet av Simon Granlund den 03 juni, 2011 klockan 17:47

Förra tävlingen på Anderstorp Raceway blev faktisk en mycket lyckad debut. fast vi körde sönder en fälg i andra heatet och tappade placeringar. Så är helheten mycket glädjande då jag uppnådde mina högt satta mål.

För vår andra tävling som utspelar sig på Mantorp Park denna Kristi himmelsfärds helg har jag mycket höga förhoppningar att kunna återskapa topp 5 placeringar, och helst i båda racen denna gång.
Under torsdagen har vi kört tester hela dagen och vi har fått möjlighet att hitta en bra setup inför fredagens kval och race.

skrivet av Simon Granlund den 02 juni, 2011 klockan 22:43

Under många år har jag följt med på racingbanor runt Sverige för att titta och stötta min bror i hans satsning. Jag har hejat och skrikit vid sidan av banorna för att försöka gör min del i framgångarna, som troligen inte gjorde nån skillnad! Men jag har älskad denna sport ända från start, fast jag själv inte har gjort så stora framgångar inom sporten förutom någon gokarttävling i ung ålder då jag förstod att jag nog hör bäst hemma på sidan av banan å låta proffset sköta jobbet.

Ända sen starten har jag sett en målinriktad å tjurig tävlingsskalle som aldrig blir nöjd förrän han är högst på pallen, detta i sin tur har nog fört sig vidare till mig som även jag har sportat på hög nivå.

 

2003 tog de slut, Simon slutade köra racing på seriös nivå och våra gemensamma resor blev färre och kortare. Min saknad efter bussen och racingen var enorm och när även bussen gick sönder nått år senare försvann ännu en sak som vi alla hade gemensam.

I januari 2011 fick jag klara besked, Simon hade ingått i Håkan Ricknäs team för en ny satsning inom banracingen. Glädjen var enorm i familjen även om de första våran mamma säger är hur nervös hon kommer vara!

 

De kommande månaderna var de enbart racing som cirkulerade i Simons huvud, planeringen hade börjat! De var inte mycke annat än racing som kom ur hans mun och efter en lång väntan kom äntligen bilen till Sverige och snabbt var han i Stockholm för att hälsa sin nya pärla välkommen. Efter två tester nere i södra Sverige körde dom hem bilen å jag blev störtkär direkt! Under de två senaste veckorna har jag gått runt som ett litet barn å låtit som en bil i väntan på att få åka med å uppleva comebacken på Anderstorp. En comeback som jag ser väldigt positivt på och har stora förväntningar på, en uppgift jag vet han kommer klara galant.

 

Efter många långa intensiva dagar sitter vi äntligen i bussen på väg för att åka de långa 118 milen. Där vi alla ska göra vårat bästa för att hjälpa Simon till de framgångar han hoppas på. Själv kommer jag nog mest att bidra med matlagning och en massa hejande från läktaren!

Ett stort lycka till under den kommande säsongen!

/Lillasyster Therese

skrivet av Simon Granlund den 12 maj, 2011 klockan 11:59

2005 Havererade motorn på vår race-buss. Och sedan dess har den stått helt oanvänd och nästan bortglömd. Men! Idag efter flera veckors hårt slit var det så äntligen dags för första uppstart och motorn small igång direkt och gick som en dröm.

Lyckan var helt obeskrivlig att se bussen rulla ut ur garaget som vi fått hyra av Asplunds åkeri. Därefter körde vi bussen till Myckle där vårt garage för racingbilen står.

Väl i Myckle började vi direkt med att bygga och modifiera ramper och lastutrymmet för att abarthen skal få plats.


Här på bilden ovan ser man min käre far i full ”action” med att svetsa klart det nya lastutrymmet på sidan av bussen,

Även inne i bussen har det hänt en hel del. Bla, har vi rivit ut alla gamla sängar och garderober, målat om, lagt ny matta, sågat hål i väggen mellan bodel och lastutrymme för att sätta in en dör där, Byggt nya sängar, monterat nya clubfotöljer mm. Personligen tycker jag att det börjar bli helt ok.


Hunden Elvis verkar också vara rät så nöjd med resultatet

I morgon väntar ännu en intensiv dag då arbetet med bussen fortskrider. Och dessutom planerar vi att hinna lägga några värdefulla timmar på Abarthen för att finjustera det sista lilla inför premiären.

skrivet av Simon Granlund den 07 maj, 2011 klockan 23:47

Detta är dagen som vi har sett fram emot i flera månader. Och nu är den snart över och dags att summera. Jag kan bara konstatera att våran testdag på malmby flygfält har verit helt suverän och fantastisk på alla sätt.

Först har vi haft tid att köra in alla grejer helt enligt alla rekommendationer. och sen har vi helt enkelt haft mycket roligt. Detta har verkilgen gett mersmak trots att vi görde på gamla torra gatdäck på ett gammalt flygfält. På tisdag är det officielt test nere i anderstorp, och det på riktig bana och nya slicks. Då mina damer och herrar ska det bli åka av.

Här följer en liten bild och videokavalkad från dagen av varierad kvalitet.

Också lite filmer från mobilen.


Som ni ser är det ingen vacker körning men det var fruktansvärt halkigt med gamla gatdäck på.

skrivet av Simon Granlund den 24 april, 2011 klockan 23:21
SENASTE AVSNITTEN
Se senaste avsnittet
Våra bloggare
Team Erika
Simon Granlund
Roadracingbloggen / Roger Jonsson
Motortävlingar i norr
Tipsa oss om tävlingar: info@motorliv.tv
Samarbetspartners
Motorliv på Facebook