Vi berättar om nya hemsidan
Roadracing-bloggen

Igår körde jag hoj för första gången sedan min vurpa! Hojen var visserligen ”bara” en liten PW50 men det var riktigt skoj ändå.

skrivet av Roger den 31 augusti, 2011 klockan 08:19

Jag har ju som sagt tidigare tagit bort gipset och det kändes skönt! Vad som blev en överaskning var stelheten, lite stel hade jag räknat med men inte som nu med megastel. Nåja det blir framsteg även här för varje dag.

I vanliga fall brukar jag cykla en hel del som träning, problemet nu är att min vanliga träningscykel har en ganska framåtlutad körställning och det blir för jobbigt med min rygg just nu. Men jag har även en gammal damcykel med upprätt körställning, perfekt! Jag har cyklat lite grann men idag blev den första riktiga träningen. Riktigt kul att träna igen, jag måste fortfarande vara försiktig men det är skönt att röra på sig och få en pulshöjare.

Kör försiktigt!

skrivet av Roger den 11 augusti, 2011 klockan 18:26

Äntligen! Efter att ha haft högerhandled i gips nu snart 4 veckor klippte jag bort gipset idag, skönt. Jag måste fortfarande vara försiktig med tanke på ryggen men jag ska försöka komma igång och träna lite nu.

Ha´re!

skrivet av Roger den 07 augusti, 2011 klockan 18:43

Smaka på rubriken visst låter det hemsk men tyvärr sant. Igår var jag på återbesök oss läkaren och tog nya röntgenbilder. Jag vet inte riktigt vad jag hade hoppats på men kanske att jag skulle kunna köra de två sista tävlingarna i september. Men läkaren sa att jag kunde glömma att sitta på en hoj de närmaste tre månaderna, ridå!

Allt läker som det ska men ryggen måste få återhämta sig i lugn och ro.

Det hela känns verkligen tråkigt och faktiskt nästan overkligt, från att ha haft en säsong där det mesta gått bra till att inte få köra alls.

Vi hörs!

skrivet av Roger den 23 juli, 2011 klockan 15:39

Hej!

Jag har varit dålig på att uppdatera här på sistone, vad har hänt?

Ja en hel del faktiskt, både roliga och tråkiga saker. Just före semestern hade vi sjukt mycket att göra på jobbet så all tid gick åt till att just få semester! Sedan en dag var den så på plats den efterlängtade semestern. Jag började med att åka ned till Mantorp Park för att träna och köra race. Båda delarna gick väldigt bra med 1:20:6 som bästa tid och en tredje plats på racet trots en otroligt dålig start. Sedan körde jag mitt helt klart bästa race för säsongen!

Efter racet hade jag tänkt åka hem men beslutade att stanna kvar söderut några dagar för lite träning på Gelleråsen i Karlskoga. Här måste jag tacka Henry Sundkvist och hans Anna för mat och husrum. Körningen gick bra, inga personbästa tider men det var nära…

Så långt allt bra… Nu visade det sig att hemsidan slutat att fungera, någon hackare har varit framme och förstört. Väldigt onödigt måste jag säga, vi håller på med att se vad som kan räddas på hemsidan.

I måndags åkte jag och grabben för att köra cross, med oss hade vi farmor som supporter. Detta var första gången på väldigt länge som jag åker iväg på en körning och inte har en tid att passa. Känslan var nästan overklig och kanske var det den som gjorde att jag vurpade. Vurpa och cross hör ju nästan ihop, skillnaden var att denna gång slog jag mig. Trodde först inte att det var så allvarligt utan jag gick tillbaks mot depån själv, sedan efter att ha suttit ett tag började det att göra mer ont lite varstans. Förstod att jag blev tvungen att kolla upp detta, vi ringde efter ambulans också för att det skulle bli smidigt. Döm om min förvåning när jag senare på akuten får veta att jag har en spricka i höger handled och det värsta av allt en fraktur på en kota i ryggen. Hur gick det till?

Nåja nu sitter jag här och vet inte riktigt hur länge jag blir borta. Gipset på handleden ska sitta 4-5 veckor och det verkar ju normalt. För ryggen har jag fått en tre-punkts korsett som jag har på mig under dagen och tas av när jag skall sova. Här har jag fått lite olika bud på hur länge jag måste ha korsetten, allt från 2-14 veckor. Ganska stort spann eller hur…

Nu på fredag skall jag iväg på röntgen och återbesök, förhoppningsvis klarnar bilden om säsongen är över eller hur det blir.

Tills dess, simma lungt!

skrivet av Roger den 16 juli, 2011 klockan 18:26

Ted Gärdestads låt sol, vind och vatten passar bra in på helgens tävlingar. Började bra på lördag med sol, personbästa och en slutlig sjätteplacering! Söndagen vräkte regnet ned och på andra kvalet stannade hojen. Efter några timmars mekande gick den igen och till racet körde jag upp mig till 5:a sedan la hojen av igen med 6 varv kvar till målflagg. Det värsta var att jag dessutom kört ikapp loppets trea och fyra, jag hade ca 15 meter fram till tredje platsen när motorn stannade. Gissa om jag var besviken!

Nåväl detta är historia! I vanlig ordning kommer en smaskig racerapport inom kort med fler detaljer och fram tills dess, simma lungt!

skrivet av Roger den 20 juni, 2011 klockan 21:50
SENASTE AVSNITTEN
Se senaste avsnittet
Våra bloggare
Team Erika
Simon Granlund
Roadracingbloggen / Roger Jonsson
Motortävlingar i norr
Tipsa oss om tävlingar: info@motorliv.tv
Samarbetspartners
Motorliv på Facebook