Vi berättar om nya hemsidan
Crew vid inspelning
HISTORIEN BAKOM MOTORLIV

Motorliv är ett produktionsbolag med inriktning på motor där vår vision går ut på att uppmärksamma det stora motorintresset som finns runt om i hela vårt land. Vanligtvis får inte motorvärlden den uppmärksamhet i media som den förtjänar och det vill vi ändra på.

Allt startade under slutet av 2008 då vår projektledare Ludwig Eriksson fick idén till ett motorprogram. Under våren året därpå knöts bland annat programledaren Johannes Holmlund till projektet och inte långt därefter började inspelningen av den första säsongen under sommaren 2009. Ett år efter under våren 2010 började programmet sändas på bland annat lokaltidningen Norra Västerbottens webb-tv i Skellefteå.

I januari 2011 blev det även klart att det kommer bli en andra säsong av vårt motorprogram där det fortfarande är Johannes Holmlund och Ludwig Eriksson som kommer att vara programledare.

MER OM VÅR VERKSAMHET:

Motorliv görs av ett gäng passionerade motorentusiaster vars andra stora intresse och levebröd är media av olika slag. Vi har idag fyra redaktioner runt om i norra Norrland där vår huvudredaktionen och sätet för produktionen av motorprogrammet är i Skellefteå. De andra redaktionerna finns i Umeå, Lycksele och Kalix.

Vårt verksamhetsområde kan delas upp i tre olika delar. Vårt nyhet och reportagearbete mot vår webb samt försäljning till andra tidningar och medier är den största av dem. Fotografer och reportrar finns på alla våra orter för att täcka ett så stort område som möjligt.

Den andra stora delen är produktionen av vårt motorprogram som både sänds på webben och som nu framöver kommer ta annorlunda form på andra plattformar och tv-kanaler.

Till sist jobbar vi på Motorliv även med testverksamhet, främst med bilar och snöskotrar. Motorliv har även tillgång till en egen testbana som ligger i Fällfors cirka sex mil utanför Skellefteå som ägs och drivs av Skellefteå drive center. Vi erbjuder även i vår testverksamhet att tidningar och tidskrifter kan köpa våra testrecensioner.

LEDIGA JOBB:

Vi söker ständigt nya medarbetare till Motorliv från hela övre Norrland. Det vi främst söker är reportrar, fotografer, skribenter, krönikörer, recensenter, tv-reportrar samt tv-fotografer. Oavsett bakgrund och erfarenhet så får man hemskt gärna skicka in lite kort info om sig själv, vad man gjort tidigare, kunskaper och övriga personuppgifter.

PRESSMEDDELANDEN:

Vi tar gärna emot pressmeddelanden och tips kring evenemang, förares deltagande i tävlingar med mera.  Att en blid skickas med är nästan en förutsättning för att vi ska lägga upp det. Vi önskar så utförlig och tydlig text som möjligt där författare och fotograf finns med i mejlet. Skicka till info@motorliv.tv

PRESSMATERIAL:

Vi är tacksam för all publicitet vi kan få. Därför ger vi er alla tillgång till vårt pressmaterial. Här nedan finns vår logotyp och lite bilder i olika format. Önskas mer material eller information så hänvisar vi dig till kontaktsidan.

Logo.npg (svart text och transparent)
Logo.jpg (vit bakgrund)
Logo.jpg (vit med Johannes och Ludwig)


PRAKTISERA HOS OSS:

Vi brukar ta emot praktikanter i den mån vi hinner med. Fördelen med att praktisera på Motorliv är att man verkligen får prova på och jobba med oss. Linje eller skola har ingen speciell betydelse. Mejla Ludwig@motorliv.tv

SENASTE AVSNITTEN
Se senaste avsnittet
Våra bloggare
Team Erika
Simon Granlund
Roadracingbloggen / Roger Jonsson
Motortävlingar i norr
Tipsa oss om tävlingar: info@motorliv.tv
Samarbetspartners
Motorliv på Facebook